Alternativ till bröd

Ett av mina bästa tips till er som vill ha ett nyttigt alternativ till bröd på morgonen är frönäcke. Det är ett slags hårdbröd gjort på frön, fiberhusk och mandelmjöl. Superenkelt att göra, jättegott att äta och mättande :) Jag äter det gärna med smör och lite flingsalt.

Här är ett recept som jag brukar göra:

200 g solrosfrön

  • 
1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 
2 dl pumpakärnor
  • 
2 msk fiberhusk
  • 
2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl vallmofrön
  • 
Flingsalt
  1. Sätt ugnen på 160 varmluft.
  2. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
  3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
  5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
  6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Om man tycker detta låter krångligt så vet jag att Risenta har en färdig blandning där man endast tillsätter ollja och vatten. Superenkelt!
IMG_7361[1]IMG_7364[1]  IMG_7365[1]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>